Sisältöasiantuntija haussa!

20.11.2019

Haemme Turun toimistollemme kokopäiväistä sisältöasiantuntijaa, joka auttaa meitä kehittämään verkkopalveluita entistä paremmin ja tehokkaammin.

Sisältöasiantuntijana toimit osana projektitiimiä ja autat omalta osaltasi kehittämään ainutlaatuisia verkkopalveluita.

Sinun tehtäväsi on tukea ja ohjeistaa asiakasta sisällöntuotannossa, toimia osana suunnittelutiimiä ja tuottaa valmista (siis timanttista!) verkkosisältöä.

Sisällöntuottaja vai sisältösuunnittelija?

Mieluiten yhdistelmä kumpaakin.

Joissakin projekteissa tärkeintä on ohjeistaa, avustaa ja tsempata asiakasta tuottamaan sisältöä verkkosivustolle, jolla saattaa olla jopa satoja alasivuja. Työ saattaa tuntua asiakkaasta niin isolta ja vieraalta, että sen aloittaminen, organisoiminen ja maaliin vieminen tuntuu ylitsepääsemättömältä. Siksi me – ja asiakkaamme – tarvitsemme sinua!

On myös projekteja, joissa saat kääriä hihasi ja pääset tuottamaan itse sisältöä. Usein tilanne on se, että editoit asiakkaalta saatua materiaalia sellaiseksi, että se toimii verkossa ja on käyttäjälähtöistä. Monesti se tarkoittaa yksinkertaistamista, selkeyttämistä ja asiantuntijakielen muuttamista kansantajuisemmaksi.

Kaikissa projekteissa saat kuitenkin alusta asti ideoida yhdessä tiimin kanssa. Osallistut suunnitteluun ja konseptointiin ja pidät huolen, että sisältö ja muu suunnittelu tukevat toisiaan. Toisin sanottuna varmistat, että asiakkaan ja ennen kaikkea loppukäyttäjän sisältötarpeet tulevat huomioiduiksi suunnittelussa.

Verkkopalveluita tehdään meillä tiimeissä, joihin kuuluu eri alueiden asiantuntijoita. Työ on kuitenkin usein itsenäistä, ja jokainen asiantuntija vastaa omasta alueestaan. Muilta tosin saa aina tukea, ja ideointiin tarvitaan monesti koko tiimiä!

Verkkopalveluprojektien lisäksi tarjoamme yksittäisiä sisältökoulutuksia. Asiakkaamme kaipaavat tukea esimerkiksi hakukoneystävällisten ja käyttäjälähtöisten sisältöjen tuottamiseen. Myös saavutettavasti kirjoittaminen on monelle ajankohtainen aihe, josta ei välttämättä tiedetä tarpeeksi. Tarinallistamisen keinot taas sitouttavat ja houkuttelevat ihmisiä. Tällaisia koulutuksia sinulla on mahdollisuus vetää ja myös kehittää oman osaamisesi ja asiakkaidemme kiinnostuksen mukaan!

Mitä siis oikein tekisit? 

Haluat varmasti tietää vähän lisää siitä, millaisia tehtäviä sinun työpöydällesi tulisi. Seuraavaksi lisää niistä!

Asiakasprojekteissa pääset tekemään esimerkiksi seuraavanlaisia asioita:

 • verkkopalvelun rakenteen ja konseptin suunnittelu 
 • verkkopalvelun sisältöjen suunnittelu 
 • raporttien laatiminen työpajoista asiakkaalle
 • asiakkaan sisällöntuotantoprosessin tukeminen
 • asiakkaalta saatujen sisältöjen viimeistely ja editointi verkkomuotoon 
 • sisältöjen kirjoittaminen itse
 • sisällön syöttäminen sivustolle 
 • työpajojen vetäminen
 • koulutusten vetäminen 
 • sivustojen kartoituksiin osallistuminen

 

Projektien ulkopuolella pääset tekemään etenkin tällaista: 

 • sisältöpalveluiden kehittäminen 
 • markkinointiin ja someviestintään osallistuminen

Millaisesta työkaverista haaveilemme? 

Ensinnäkin on hyvä juttu, jos olet jaksanut lukea näin pitkälle eikä mikään yllä listatuista työtehtävistä ole sinulle ongelma  – pikemminkin voisit nähdä itsesi nauttivan niiden tekemisestä! Eikä sinun tarvitse osata kaikkea vielä. Tärkeintä on, että haluat päästä oppimaan. Me taas toivomme, ettet koskaan tule mielestäsi valmiiksi. 

Vietät työssä paljon myös asiakkaiden kanssa aikaa, joten parhaimmillasi olet, jos viihdyt ihan aidosti ihmisten kanssa. Osaat innostua ja innostaa myös muita, mutta pystyt toisaalta vakuuttamaan ja haastamaan ihmisiä tarpeen tullen. Olet hyvä perustelemaan kantasi, ja pohjaat perustelusi mieluiten tutkittuihin faktoihin. Et kuitenkaan jyrää muita mielipiteilläsi, vaan annat tilaa etenkin asiakkaalle, jonka tarpeita kuuntelet huolellisesti. 

Kirjoittaminen on sinulle luontainen tapa ilmaista itseäsi. Tästä huolimatta et ota itseesi teksteistäsi annettua palautetta, vaan suhtaudut siihen osana työtä. 

Kun päätät tehdä jotain, se myös tapahtuu – oli se sitten tekstin työstämistä tai työpajan suunnittelua. Osaat myös johtaa itseäsi ja sukkuloida eri projektien välillä ilman, että jotain jatkuvasti unohtuisi. Olet oman työsi asiantuntija, ja osaat organisoida työtäsi itse ilman ylhäältä päin tulevia kehotuksia – eli olet itseohjautuva, aivan kuten mekin!

Pari sanaa Poutapilvestä

Poutapilvestä voisi kirjoittaa monta pitkää postausta (ja niin olemme itse asiassa tehneetkin –  kurkkaa vaikkapa toimiston arkeen  ja Marin ensimmäiseen päivään), mutta sanotaan nyt näin:

Ihmiset viihtyvät täällä. Suurimmalla osalla on monta vuotta takana – monilla jopa toistakymmentä.

Se johtuu siitä, että vapautta ja vastuuta on sopivassa suhteessa. Asioihin pääsee vaikuttamaan ja omaa työnkuvaansa pystyy kehittämään.

Täällä kukaan ei tule sanomaan, mitä sinun pitäisi milläkin minuutilla tehdä. Sen sijaan täällä saa itse päättää, vaikuttaa ja viedä asioita määrätietoisesti eteenpäin.

Kurkkaa vielä kulissien taakse ja katso, miltä arki Poutapilvessä näyttää!  

Hae!

Me haluaisimme kuulla, kuka olet, mitä olet tehnyt, mistä innostut ja miksi sopisit tähän rooliin. Liitä mukaan myös palkkatoiveesi.

Lähetä hakemuksesi 3.12.2019 mennessä osoitteeseen rekry@poutapilvi.fi. Kannattaa kuitenkin laittaa hakemus mahdollisimman pian, sillä paikka täytetään heti, kun vain löydämme sopivan ihmisen!

Jos haluat kysyä lisää tehtävästä, voit laittaa viestiä sisältöasiantuntijallemme Lauralle osoitteeseen laura.kuokkanen@poutapilvi.fi.

Ota yhteyttä, ehdota tapaamista tai pyydä tarjous.

Ota yhteyttä