Poutapilvi | Haussa kokenut UX/UI-designer
Siirry sisältöön

Haussa kokenut UX/UI-designer

Oletko se sinä, joka löytää paikkansa tiimistämme?

Poutapilven tiimi retkeilee kallioisissa luontomaisemissa.

Poutapilvi on digitoimisto, joka tekee käyttäjälähtöisiä verkkopalveluita niin yrityksille, yhdistyksille, ministeriöille kuin pörssiyhtiöillekin. 

Olemme aikaansaava ja kunnianhimoinen yhteisö kukin oman alamme asiantuntijoita, joista on vuosien saatossa hitsautunut taitava tiimi! Jokainen meillä tekee työtään verkkopalveluiden käyttäjä etusijalla. 

Haemme nyt toimistollemme Helsinkiin UX/UI-designeria, joka hallitsee käyttöliittymäsuunnittelun ja palvelumuotoilun viimeisimmät käytännöt, ja osaa niiden pohjalta luoda mieleenpainuvia verkkopalveluita asiakkaidemme muuttuviin ja kehittyviin tarpeisiin.

Poutapilven tiimi retkeilee kallioisissa luontomaisemissa.

Roolisi meillä

UX/UI-designerina tehtävänäsi on suunnitella käyttöliittymiä asiakkaiden verkkopalveluihin ja kommunikoida sujuvasti ja perustellusti tekemistäsi ratkaisuista niin asiakkaan kuin tiimin kanssa. Käyttöliittymän piirtämiseen tarvittavan tiedon hankit fasilitoimalla työpajoja ja teettämällä käyttäjätutkimuksia, jotka toimivat pohjana koko verkkopalvelun konseptille.

Asiakkaitasi Poutapilvessä ovat yritykset, yhdistykset ja julkishallinnon toimijat. Teemme projektit tiimeinä, joihon kuuluu eri alojen asiantuntijoita. Jokainen vastaa omasta erikoisalastaan, mutta muilta saa aina tukea, ja ideointiin tarvitaan koko tiimiä!

Mitä odotamme sinulta

 • Sinulla on vähintään 2 vuoden kokemus käyttöliittymäsuunnittelusta ja siinä tarvittavista työkaluista, kuten Adobe XD, Figma, Sketch, Framer tai vastaava. 
 • Kykenet muuttamaan palvelukonseptit helppokäyttöisiksi ja mieleenpainuviksi käyttöliittymiksi. 
 • Osaat suunnitella ja fasilitoida työpajoja, käyttäjätestauksia ja haastatteluita, joiden avulla selvität asiakkaan liiketoiminta- ja viestintätavoitteita. 
 • Tuotat konseptien ja ideoinnin pohjalta interaktiivisia prototyyppejä.
 • Sujahdat luontevasti osaksi projektitiimiä ja tuot rohkeasti esille ratkaisuja ja ideoita asiakkaan tarpeisiin. Osaat myös perustella tai puntaroida niiden toimivuutta.
 • Olet ennakkoluuloton ja utelias uusien ja osittain haastavienkin toimeksiantojen edessä.
 • Puhut ja ymmärrät suomen kieltä, sillä työpajat ja asiakasmateriaalit ovat pääsääntöisesti suomeksi.

Toivomme myös, että viihdyt ihan aidosti ihmisten parissa, sillä vietät työssäsi melko paljon aikaa asiakkaiden kanssa. Osaat innostua ja innostaa myös muita, mutta pystyt toisaalta vakuuttamaan ja haastamaan ihmisiä tarpeen tullen. Olet hyvä perustelemaan kantasi, ja pohjaat perustelusi mieluiten tutkittuun tietoon ja vakiintuneisiin käytäntöihin. Et kuitenkaan jyrää muita mielipiteilläsi, vaan annat tilaa etenkin asiakkaalle, jonka tarpeita kuuntelet huolellisesti.

Kun päätät tehdä jotain, se myös tapahtuu – oli se sitten rautalankojen mallintamista tai työpajan suunnittelua. Olet oman työsi asiantuntija ja osaat organisoida työtäsi itse.

Vastavuoroisesti tarjoamme sinulle

 • Mielekkäitä suunnitteluprojekteja tunnettujen yritysten, yhdistysten ja julkisen sektorin toimijoiden kanssa
 • Taitavan tiimin suunnittelukollegoita, koodareita, sisältöasiantuntijoita ja projektipäälliköitä
 • Vapautta ja vastuuta järjestää työsi elämäntilanteeseesi sopivalla tavalla
 • Mahdollisuuden kehittää sisäisiä prosesseja, palveluita ja työpajoja
 • Työvälineet tietysti!
 • Lounassetelit sekä liikuntasetelit tai Elixian jäsenyyden edullisesti
 • Huvitoimikunnan järkkäämät erilaiset aktiviteetit

Noin yleisesti voitaneen sanoa, että ihmiset viihtyvät meillä. Suurimmalla osalla on monta vuotta takana – monilla jopa toistakymmentä.

Se johtuu siitä, että vapautta ja vastuuta on sopivassa suhteessa. Täällä kukaan ei tule sanomaan, mitä sinun pitäisi milläkin minuutilla tehdä. Sen sijaan täällä saa itse päättää, vaikuttaa, kehittää omaa työnkuvaa ja viedä asioita eteenpäin.

Hae jo!

Kerro meille, kuka olet, mitä olet tehnyt, mistä innostut ja miksi sopisit tähän rooliin. Laita mukaan myös pari esimerkkiä työnäytteistäsi esimerkiksi linkkeinä suunnittelemiisi palveluihin. Liitä mukaan myös palkkatoiveesi.

Lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian osoitteeseen rekry@poutapilvi.fi. Paikka täytetään heti sopivan ihmisen löydyttyä. 

Jos haluat kysyä lisää tehtävästä, voit laittaa viestiä tulevalle kollegallesi Marille osoitteeseen mari.nieminen@poutapilvi.fi.

Poutapilven työntekijät istuskelevat toimiston sohvilla.

Suositeltu artikkeli:

Arki Poutapilvessä – kurkkaa toimistoon!

Lue artikkeli