Siirry sisältöön

Laura Kuokkanen

Arki Poutapilvessä – kurkkaa toimistoon!

Elämä Poutapilvessä on useimmiten rentoa ja mukavaa, mutta koska se ei kerro vielä oikein mitään, ajattelimme avata arkeamme vähän enemmän.

Toimisto

On kaikin tavoin viihtyisä ja saa jokaiselta vierailijalta kehuja.

Sauna

Kyllähän sellainen nyt kuuluu olla jokaisessa vakavasti otettavassa digitoimistossa.

Viherkasvit

Ovat kuulemma trendikkäitä tällä hetkellä. Poutapilven toimistolla niitä on ollut jo paljon ennen kuin viherkasvibuumi täytti kaikkien Instagram-feedit. Yhteensä niitä on viitisenkymmentä ja ne pitävät huolen, että toimiston ilma on raikasta ja tunnelma kotoisa.

Sohvat ja säkkituolit

Töitä voi tehdä monella tavalla ja monessa paikassa. Toiset viihtyvät sähköpöydän ääressä, jotkut säkkituolissa. Välillä voi vaihtaa!

Huvitoimikunta (eli kaikki halukkaat poutislaiset)

Järjestää kerran tai kaksi kuukaudessa jotakin yhteistä ohjelmaa. Yhdessä olemme käyneet muun muassa virtuaalipeliluolassa, karting-radalla, museossa ja savitöitä tekemässä. Tälle keväälle oli luvassa ainakin pöllöretki, purjehdusta, peli-ilta ja viininmaistelua, kunnes korona muutti suunnitelmia. Kesällä päästiin kuitenkin piknikille ja syksyllä maastopyöräilemään sekä alpakkakävelylle

Kirjahylly

Emme me sentään niin digitaalisia ole, ettemmekö tykkäisi lukea kirjoja. Päinvastoin! Toimistolle hankitaan mielellään kirjallisuutta. Ehdotuksia saa tehdä vapaasti. Firman historian aikana kuulemma vain yhdestä kirjasta on kieltäydytty.

Kattava tapaturmavakuutus

Tulee tarpeeseen, kun Oskari lähtee vapaa-ajalla pelaamaan jalkapalloa ja katkoo säärensä.

Lomarahat lomaksi

Jos arvostat lomaa enemmän kuin rahaa, arvostat sitä tietoa, että Poutapilvessä lomarahat voi muuttaa lomapäiviksi. Se tarkoittaa jopa 3 viikkoa lisää lomaa.

Jääkaapin ovi

Poutislaiset matkustelevat – tai matkustelivat – kohtuullisesti. Korttia ei ole pakko lähettää, mutta jos ei tuo magneettia, saa osakseen yleistä paheksuntaa.

Koirat

Toimistossa vierailee aina välillä koiria. Myös kissoja ja pupuja on kehotettu tuomaan toimistolle, mutta toistaiseksi täällä on käynyt vain koiria.

Lounaspaikat

Poutislaiset lounastavat mieluiten yhdessä. Iso lounasseurue tuo kuitenkin ongelmia lounaspaikan valintaan, sillä mieltymyksiä on niin monenlaisia:

 • ne, jotka rakastavat Paninin pastoja
 • se yksi, joka vihaa Paninin pastoja
 • kasvissyöjät, jotka eivät pidä kasviksista
 • ne, joiden mielestä kasvisburgeri ei ole burgeri
 • ne, jotka vihaavat munakoisoa
 • ne, jotka eivät pidä Kauppahallin tunnelmasta
 • ne, jotka syövät vain turvallista suomalaista kotiruokaa
 • ne, jotka pitävät Denniksen pitsoista, mutta eivät Paninin pitsoista
 • ne, jotka pitävät Paninin pitsoista, mutta eivät Denniksen pitsoista
 • ne, jotka syövät mieluiten buffet-ruokaa

Lisäksi asiaan vaikuttavat tietysti myös:

 • erikoisruokavaliot
 • ne erikoiset mielipiteet ja mieltymykset, joita emme vielä luetelleet

Tästä huolimatta me onnistumme (useimmiten) valitsemaan kaikkia miellyttävän paikan ja viettämään lounaan yhdessä.

Skeittaus, lonkkarointi, suppailu ja muut lautailulajit

Lautailulajit tuntuvat olevan suosiossa poutislaisten keskuudessa.

Alpit

Poutislaiset ovat matkustaneet Alpeille kaksi kolme kertaa. Uutta reissua suunnitellaan joka vuosi, mutta kolmatta neljättä kertaa sinne ei vielä olla päästy.

Pyöräparkki (ja mahdollisuus käydä suihkussa työmatkan jälkeen)

Alakerran pyöräparkkiin saa Jopon ja maantiepyörän turvallisesti lukkojen taakse päivän ajaksi. Ja mahdollisuus käydä suihkussa ennen työtä tarkoittaa sitä, että työmatkan voi käyttää halutessaan hikoillen.

Ei käytännössä minkäänlaista ylityövelvoitetta

Vaikka olisi kuinka kiire, ketään ei velvoiteta jäämään työpäivän jälkeen tekemään hommia. Ne kyllä hoituvat työajallakin.

Narisevat vanhat lankkulattiat ja leveät ikkunalaudat

Poutapilven toimisto ei ole mikään kliininen avokonttori, vaan sympaattinen vanha huoneisto, jossa lattiat narisevat ja ikkunat saattavat vetää. Ympäri toimistoa on erilaisia nurkkia, koloja ja kulmia, joissa työnteko sujuu melkein kuin kotona. Jos jossain pitää puolet päivästä viettää, niin täällä.

Nakkisuoja

Toimiston viimeisessä nurkassa on huone, joka kulkee nimellä Nakkisuoja, sillä jos sinne menee, on hyvässä suojassa kaikenlaisilta nakeilta.

Lotta, Martta ja muut lokinpoikaset

Toimiston ikkunoista näkee hyvin Forumin katolle. Useimmiten siellä näkyy huoltohemmoja, mutta joka kesä kalalokkipariskunta tekee pesänsä katon suojiin. Pörröisten poikasten elämää onkin hauska seurata kevään ja kesän mittaan.

Vapaus ja vastuu

Itsenäisyys saattaa olla syy siihen, miksi suurin osa poutislaisista on pysynyt talossa niin pitkään. Tykkäämme tehdä asiat vapaasti, luovasti ja omalla tavalla. Muuttaa, kehittää, luoda uutta ja viedä asioita eteenpäin. Poutapilvessä se onnistuu. Jokainen poutislainen on oman alansa asiantuntija – ja saa tehdä työnsä parhaaksi kokemallaan tavalla. Omaa työnkuvaa ja yrityksen toimintaa saa myös vapaasti kehittää.

Kassakaapin lukkolaite.

Suositeltu artikkeli:

Millainen on hyvä salasana? 5 myyttiä ja 4 muistisääntöä

Lue artikkeli