Siirry sisältöön

Koulutustarjontaa mobiili edellä

JEDU – Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä

jedun opiskelijat

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU tarjoaa ammatillista koulutusta seitsemällä eri paikkakunnalla Pohjois-Pohjanmaalla. Vuonna 2023 jedu.fi uudistettiin täysin – koulutuskeskuksen ilmettä myöten.

 

Uudistetun sivuston tärkein tehtävä on toimia markkinointikanavana tuleville opiskelijoille. Ammattioppilaitoksen kohderyhmä käyttää palveluita ensisijaisesti puhelimella ja siksi uudistuksessa satsattiin mobiilinäkymiin. Modernisoidulle sivustolle rakennettiin integraatioita, joiden avulla koulutustarjonta päivittyy automaattisesti ja sivustoa on helppo muokata ja ylläpitää.

jedun verkkosivu-uudistus

Sujuvaa ylläpitoa ja helposti selattava koulutustarjonta – kiitos rajapintojen

Asiakkaan toiveena oli uudistaa jedu.fi -sivusto kerralla perin pohjin kuntoon: ylläpitoa ja sisäisiä prosesseja myöten. Vanha sivusto tuntui kankealta ja oli hankala päivitettävä. Lisäksi sivusto oli visuaalisesti synkkä, joten uudistuksen yhteydessä myös ilmettä päätettiin raikastaa.

Yhteistyö Poutapilven kanssa ei startannut tyhjältä pöydältä, sillä sivuston rautalankaversiot ja rakenne oli jo alustavasti suunniteltu tarjouspyyntöä varten. Yhteistyön alkajaisiksi aiemmat suunnitelmat käytiin läpi työpajoissa ja niihin tehtiin tarvittavia muutoksia: asioita tarkennettiin, kohderyhmiä päivitettiin ja sivuston toiminnallisuuksiin tehtiin muutamia muutoksia.

“Työpajat olivat yhteistyön parasta antia. Niissä luotiin se pohja, jonka ansiosta toteutus onnistui mainiosti.”

– Arto Veikkola, tietohallintopäällikkö, JEDU

JEDUn verkkosivuston päivitystarve oli hyvin aikataulukriittinen, sillä vanha sivustotoimittaja oli lopettamassa toimintansa ja deadline uuden sivuston julkaisulle oli näin ollen lyöty jo lukkoon.

Sivustouudistuksen tavoitteet

01

Mobiilikäyttöinen sivusto – Ensisijaisesti sivusto toimii markkinointikanavana opiskelijoille

02

Integraatiot – Koulutustarjonta päivittyy sivulle automaattisesti

03

Uudistettu ilme – Visuaalisesti raikas kokonaisuus

04

Sujuvaa ylläpitoa – Tietoja voidaan syöttää sivustolle ja muokata helposti

Poutapilvellä oli kokemusta meidän alasta ja he osasivat kertoa mikä toimii ja mikä ei. Oli hienoa, että kumppani tuntee koulutusalaa – ei tarvinnut käyttää aikaa asioiden opettamiseen.

Arto Veikkola, tietohallintopäällikkö, JEDU

Integraatiot koulutusjärjestelmiin vähentävät tarvetta manuaaliselle päivitystyölle

Koulutusorganisaatioille toteutettavissa verkkosivustoissa kaiken kulmakivenä ovat sujuvat käyttäjäpolut. Hakijan tulee löytää tietoa eri koulutuksista hyvin helposti ja kyetä kulkemaan infosivuilta hakusivustoille ja opiskelijajärjestelmiin ilman aiempaa kokemusta tai ohjekirjaa.

JEDUn uudistetun sivuston taustalla on monia integraatioita, joiden avulla hakijakokemus on sujuva ja helppokäyttöinen ja tieto kulkee eri toimijoiden välillä moitteettomasti. Projektin aikana sivustoon integroitiin kolme eri järjestelmää, joista kaksi oli koulutusjärjestelmiä: kouluhallintojärjestelmä Primus sekä TE-koulutusten oma järjestelmä.

“Toimivat rajapinnat ovat meille todella tärkeitä. Nyt kenenkään ei tarvitse käyttää aikaa siihen, että koulutuksia päivitetään manuaalisesti sivustolle.”

– Arto Veikkola

Integraatioiden toteuttamista suunniteltiin kahdessa eri työpajassa, joissa kokonaisuutta käytiin tarkasti läpi. Suunnitteluvaiheeseen panostettiin, sillä integraatioiden toteutus on usein monisyistä, eivätkä järjestelmät aina keskustele täysin keskenään.

Jos kolmannen osapuolen data ja toimintatavat eivät ole entuudestaan tuttuja, on integraatioiden toteutukseen erityisesti syytä varata runsaasti aikaa ja resursseja. JEDUn projekti saatiin vietyä onnistuneesti maaliin paitsi asiantuntevan ja kokeneen koodarin avulla, myös asiakkaan oman asiantuntemuksen avulla.

“Onnistuneissa intregraatioprojekteissa tulee olla mukana ihmisiä, jotka osaavat ottaa kantaa siihen, mikä tieto on relevanttia kenellekin ja missä jonkin tiedon tulee näkyä. JEDUn puolelta mukana oli paitsi ihmisiä, joilla on teknistä osaamista, myös henkilöitä, jotka tunsivat kohderyhmän tarkkaan.”

– Saara Jansson, projektipäällikkö, Poutapilvi

Tekniset toteutukset hoituivat Poutapilven puolelta todella sukkelasti. Oli kuitenkin ehdotonta, että myös meillä oli osaamista Primuksesta ja ymmärrystä rajapinnoista.

Arto Veikkola

Ilmeen uudistus raikasti sivustoa ja toi selkeyttä

Maaliskuusta marraskuuhun 2023 jatkuneen projektin aikana myös JEDUn brändi koki uudistuksen. Verkkosivu-uudistuksissa tarvitaan usein joka tapauksessa uutta visuaalista materiaalia, joten brändin raikastaminen sopi varsin saumattomasti yhteen muun projektin kanssa.

“Usein sivuston suunnittelu ja visuaalisuus muodostavat muna-kana-ongelman. JEDUn projekti sujui hieman tavallista helpommin, sillä visuaalista puolta työstettiin samaan tahtiin sivustokokonaisuuden kanssa.”

– Saara Jansson, Poutapilvi

Uudistettu verkkosivu on rakenteeltaan selkeä ja koulutuksia on helppo etsiä ja hakea sivustolta. Hakijoille suunnatun materiaalin lisäksi sivustolta löytyy tieto opiskelijoille ja työelämän yhteistyökumppaneille. Toissijaiset sivuston kohderyhmät on kuitenkin eroteltu selkeästi omiin osioihinsa, jotta hakijoiden on helppo navigoida sivustolla eksymättä.

Uudistettua sivustoa on myös helppo päivittää.

jedu.fi etusivu ja logo

Sisältöjä voi syöttää ja muokata tosi helposti. Jos tarvitsen apua, Poutapilven asiakaspalvelu vastaa aina vikkelästi.

Katja Lahti

Miksi Poutapilvi?

jedun opiskelijoita

“Projektin johtaminen oli todella selkeää: oli helppo luottaa siihen, että asiat etenevät. Arvostin myös sitä, miten hienosti kaikki dokumentoitiin.”

“Parasta yhteistyössä oli kuitenkin välittömyys ja hyvä ilmapiiri: pystyi kysymään tyhmiä ja niihin sai fiksuja vastauksia.”

– Katja Lahti, suunnittelija, JEDU

“Meistä riippumaton aikataulupaine oli koko ajan läsnä ja välillä hirvitti, että saadaanko kaikki tehtyä ajoissa. Tunnelma oli kuitenkin koko ajan rento ja yhteisymmärrys asioihin löytyi aina helposti.”

– Arto Veikkola, tietohallintopäällikkö, JEDU

jedun opiskelijoita poutapilvi sydän

Osaaminen

Sivustouudistus

  • Palvelumuotoilu
  • Sisältösuunnittelu & sisällöntuotanto
  • Käyttöliittymäsuunnittelu (UX/UI)
  • Saavutettavuus

Brändityö

  • Uudistettu logo, fontti ja värit
  • Sivuston visuaalisuus

Teknologia

  • Integraatiot koulutustietojärjestelmiin ja yhteystietojärjestelmään
  • Mobiilikäyttöisyys