Siirry sisältöön

Liiton moderni verkkosivu ja helppokäyttöinen lahjoituskokonaisuus

Munuais- ja maksaliitto

muma.fi sivustouudistus

Munuais-ja maksaliitto tarjoaa verkkosivuillaan tietoa munuais- ja maksasairaille, elinsiirron saaneille sekä heidän läheisilleen. Muma.fi sekä elinluovutuskortti.fi -sivustojen lisäksi liitto ylläpitää kahta erillistä tietosivustoa maksa- ja munuaissairauksien ennaltaehkäisystä.

 

Verkkosivujen uudistuksessa parannettiin pääsivuston käytettävyyttä, tuotiin ulkoasu nykypäivään ja helpotettiin sivustojen ylläpitoa. Projektin aikana liiton ylläpitämät sivustot tuotiin yhteen WordPress Multisite -toteutukseen, jossa erillisiä sivustoja on helppo hallita ja ylläpitää yhdellä työkalulla. Lahjoittamista munuais- ja maksasairaiden tukemiseksi tehtiin sujuvammaksi ja helpommaksi WooCommerce -verkkokaupan avulla.

Mitä tehtiin?

Munuais- ja maksaliiton verkkosivujen tehtävänä on tukea munuais- ja maksasairaita ja heidän läheisiään tarjoamalla tietoa, keräämällä lahjoituksia ja kasvattamalla tietoisuutta sairauksien ennaltaehkäisystä.

Pääsivustona toimivan muma.fi lisäksi liitto ylläpitää kolmea muuta erillistä verkko-osoitetta, joilla jaetaan tietoa elinluovutuksesta ja terveellisten elintapojen tärkeydestä munuaisten ja maksan toiminnalle.

Munuais- ja maksaliitto etsi sivustouudistuksen toteuttajaksi kumppania, jolla on paitsi kokemusta vastaavista, kokonaisvaltaisista sivustouudistuksista, myös kykyä tarjota kattavia ylläpito- ja jatkokehityspalveluita sekä asiakastukea.

Toiveena oli modernisoida verkkosivustoja asiakaslähtöisemmiksi, selkeämmiksi ja visuaalisesti raikkaammaksi. Lahjoituskokonaisuus haluttiin uudistaa, jotta lahjoitusten tekeminen onnistuisi jatkossa helpommin ja olisi sivustolla aiempaa näkyvämmin esillä.

Käyttäjäystävällisyyttä parannettiin myös visuaalisilla elementeillä ja liiton käyttöön suunniteltiin raikkaampi värimaailma ja ilme sivustouudistuksen pohjaksi. Sivustolla tarjotaan vierailijoille myös erilaisia printtioppaita ja esitteitä, joiden tilaamista helpotettiin uudella verkkokauppaominaisuudella.

Vanhaan käyttöjärjestelmään, navigaatioon ja tiedon saavutettavuuteen toivottiin parannuksia. Halusimme myös, että meillä on paremmat mahdollisuudet itse täydentää sivustoa tulevaisuudessa.

Petri Inomaa, Munuais- ja maksaliiton viestintäpäällikkö 

Sivustouudistuksen tavoitteet

01

Asiakaslähtöisyys – Käyttäjäystävällinen ja rakenteeltaan selkeä sivusto

02

Joustavuus – Sivustot, joita asiakas voi sujuvasti päivittää ja rakennella itse

03

4 sivustoa, 1 alusta – Eri sivustot päivitettävissä samassa teknisessä ratkaisussa

04

Tiedon jäsentely – Erityistä huomiota haluttiin kiinnittää tiedon selkeyteen, saavutettavuuteen ja visuaaliseen esitystapaan

Jo ensimmäinen leiska oli niin täydellisen hyvä, että olimme aika hämmästyneitä. Tajunnanvirrasta oli poimittu tärkeimmät tarpeemme ja asioita esitettiin oivaltavasti.

Petri Inomaa, Munuais- ja maksaliiton viestintäpäällikkö

Itsenäiset verkkosivut helposti hallittavissa

Jotta Munuais- ja maksaliiton sivustojen ylläpito olisi mahdollisimman helppoa, neljä eri sivustoa yhdistettiin uudistuksessa WordPress Multisite -toteutuksen avulla. Nyt kaikkia liiton sivustoja ylläpidetään samasta teknisestä järjestelmästä.

Liiton pääsivu muma.fi tarjoaa tietoa sairauksista ja niiden kanssa elämisestä.

Elinluovutuskortti.fi -sivusto keskittyy tarjoamaan tietoa elinluovutuksesta ja kannustamaan sivun selaajaa tarttumaan toimeen ja ryhtymään hengenpelastajaksi – eli elinluovuttajaksi.

Lisäksi liitto ylläpitää supersankarimunuainen.fi ja mahtimaksa.fi -sivustoja, joilla jaetaan tietoa maksan ja munuaisen suojaamisesta ja sairauksien ennaltaehkäisystä.

Supersankarimunuainen ja mahtimaksa

WordPress Multisite -toteutus mahdollistaa sen, että yksi tekninen asennus voi sisältää jopa kymmenen erillistä tai itsenäistä verkkosivustoa, joilla on kaikilla oma ilme, verkko-osoite, rakenne, sisällöt, tietokannat ja mediapankki.

Liiton toiveena oli, että sivustojen muokkaaminen olisi jatkossa mahdollisimman yksinkertaista. Samalla mahdollisuus uusien sivustorakenteiden tekemiseen ja luovuuteen haluttiin säilyttää.

Eri sivustojen päivittäminen ja muokkaaminen on oikein kätevää. Päivitysmahdollisuudet ovat tosi monipuolisia ja mahdollistavat sen, että voimme itse olla luovia. Voimme muokata kokonaisuuksia itse, eikä aina tarvitse olla yhteydessä asiakaspalveluun.

Petri Inomaa

Lahjoita liitolle – WooCommerce tarjoaa helpon ja käyttäjäystävällisen lahjoitusominaisuuden

Yksi asiakkaan olennaisimmista tarpeista oli helpottaa lahjoittamista sivustolla. Uudistuksessa lahjoituskokonaisuutta haluttiin korostaa sivulla sekä visuaalisesti, että parantamalla lahjoittamisen käyttäjäystävällisyyttä.

Lahjoitusmahdollisuutta tuodaan sivustolla esiin nyt selkeillä painikkeilla sivuston navigaatiossa ja toistuvina kehotuksina läpi käyttäjäpolun.

Sivustokävijät voivat nyt lahjoittaa liitolle verkossa joko kertalahjoituksena tai toistuvana lahjoituksena ja valita itse, mihin avustuskohteeseen lahjoitussumma ohjataan.

“Uudella sivustolla käyttäjä voi lahjoittaa monella eri tavalla. Kertalahjoittaja voi valita valmiin tai vapaavalintaisen summan, jonka jälkeen lahjoitus tehdään Paytrail-maksupalvelussa omilla verkkopankkitunnuksilla.”

– Poutapilven projektipäällikkö Linnea Eerola

Lahjoituskokonaisuus toteutettiin sivustolle WooCommerce -verkkokaupan avulla.

 

 

Kokonaisuudessa toteutettiin kaksi täysin erillistä lahjoitusmahdollisuutta – Munuais- ja maksaliiton lahjoituskeräys sekä Munuaissäätiön lahjoituskeräys. Tämä aiheutti muutamia teknisiä haasteita, jotka ratkaistiin kuitenkin Poutapilven puolelta ketterästi.

Petri Inomaa

Miksi Poutapilvi?

jedun opiskelijoita

“Olemme tehneet jo neljä eri projektia yhdessä. Poutapilvi on luotettava kumppani, jolla on luova ja ihmislähtöinen ote.”

“Tiimi tavoitti liiton ajatusmaailman hämmästyttävän nopeasti ja oivalsi jo ensi hetkestä, mitä sivustolla kannattaa kertoa ja miten.”

– Petri Inomaa, viestintäpäällikkö, Munuais- ja maksaliitto

jedun opiskelijoita poutapilvi sydän

Osaaminen

Palvelumuotoilu

  • Konseptin kirkastus
  • Saavutettavuus

Suunnittelu

  • Käyttöliittymäsuunnittelu (UX/UI)
  • Visuaalinen suunnittelu

Tekninen toteutus

  • WordPress Multisite -toteutus
  • Lahjoituskokonaisuus – WooCommerce