Ei ole mitään syytä jättää selainta päivittämättä

8.5.2015

Meillä verkkokehittäjillä ja muilla digitoimistoissa työskentelevillä on yhteinen toive. Haluamme, että te käyttäjät saatte parhaan käyttökokemuksen ja voitte asioida verkossa turvallisesti. Selaimella on näihin asioihin suuri merkitys ja hyvät internetsivut tarvitsevatkin välttämättä tuekseen hyvän selaimen. Voimme tukea vanhoja selaimia tiettyyn rajaan saakka, mutta usein vastaan tulee rajalliset resurssit tai tukea ei ole teknisesti järkevää toteuttaa.

Varsinkin yritysten kohdalla törmää usein selitykseen, ettei selainta voi päivittää, koska jokin sisäinen sovellus toimii vain vanhentuneella selaimella tai IT-osasto ei vain pidä asiaa tärkeänä. Tässä tapauksessa paras ratkaisu voisi olla käyttää vanhentunutta selainta vanhentuneiden sovellusten kanssa, mutta toista selainta kaikkeen muuhun. Lisäksi kannattaa kertoa tarvittaessa asian tärkeydestä myös IT-puolen vastaaville.

Luottakaa meihin, selaimen pitäminen ajan tasalla on kaikkien etu. Niin kotikoneella, kuin yrityksissäkin.

Vanhoissa selaimissa on useita ongelmia

 • Heikko tietoturva, selaimen kautta voi helposti hyökätä koneelle tai esimerkiksi yrityksen sisäverkkoon
 • Heikko suorituskyky, sivujen lataus on hidasta
 • Puutteellinen tai puuttuva tuki uusimmille mm. HTML- ja CSS-tekniikoille, jotka määrittävät miten verkkopalvelu rakentuu ja miltä se näyttää
 • Epävakaus, selain voi kaatua helposti
 • Selainten tukeminen verkkopalveluissa lisää kustannuksia ja työn määrää, ja tekee palveluista hitaampia kaikille

Uusien selainten hyöty

 • Parempi tietoturva ja suoja hyökkäyksiä vastaan
 • Sivut latautuvat nopeammin ja selain on vakaampi
 • Automaattiset päivitykset tai selain ilmoittaa päivityksen saapumisesta
 • Laajennuksilla voi lisätä selaimeen uusia ominaisuuksia
 • Toisin kuin uusimmat Internet Explorer -selaimet, nämä tukevat myös vanhempia käyttöjärjestelmiä, kuten Windows XP

Suositukset selaimen valintaan

Valitse jokin näistä suosituimmista selaimista ja varmista, että selaimesi päivittyy tasaisin väliajoin ja toimii myös vanhemmissa käyttöjärjestelmissä. Samat selaimet ovat käytössä tai saataville myös suosituimmille mobiilialustoille.

 1. Google Chrome
 2. Mozilla Firefox
 3. Safari (vain OSX- ja iOS-käyttöjärjestelmille)

Miksi Microsoft Internet Explorer ja Edge -selaimet eivät ole suositeltavia?

Se monelle tuttu sininen “e”-ikoni Windowsin työpöydällä. Vaikka muutama viimeisin versio onkin nostanut selaimen muiden kanssa samalle viivalle, en voi suositella sen käyttämistä, ennen kuin Microsoft tarjoaa uusimmat versiot myös vanhemmille käyttöjärjestelmille.

Hienoa jos sinä tai yrityksesi on valmis päivittämään uuteen Windows-versioon joka kerta, kun sellainen julkaistaan. Silloin voit olla varma, että saat pidettyä myös selaimen aina ajan tasalla. Muussa tapauksessa suosittelen käyttämään jotain em. suosituimmista selaimista myös Windows-ympäristössä. Vain siten voit olla varma, että saat uusimman version selaimesta, vaikka sinulla ei olisikaan uusinta versiota Windows-käyttöjärjestelmästä.

Ota yhteyttä, ehdota tapaamista tai pyydä tarjous.

Ota yhteyttä