Ellet skaalaudu, et ole listalla

4.3.2015

Erilaisten verkkopalvelujen määrä sekä niiden käyttäjien vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Mobiililaitteella skaalautumattomalle sivulle eksyvä palaa useimmiten hyvin nopeasti takaisin hakutuloksiin etsimään responsiivista vaihtoehtoa. Hakukoneet vastaavat vaatimuksiin ja Google onkin nostamassa mobiiliystävällisen sisällön tärkeäksi osaksi kriteereitään.

Viime vuonna yhtiö lisäsi hakutuloslistaansa ominaisuuden, jossa listalle päässeet responsiiviset sivustot saavat merkinnän mobiiliystävällisestä palvelusta. 21.4. lähtien ominaisuus alkaa vaikuttaa merkittävästi myös sivustojen sijoitukseen hakutuloksissa, eikä skaalautumaton sivusto välttämättä sijoitu listalla enää läheskään entiselle tasolleen. Uudistuksen myötä mobiilikäyttäjien on entistä helpompaa löytää relevanttia ja korkeatasoista sisältöä, joka on optimoitu juuri heidän päätelaitteilleen. Jos et halua jäädä muiden jalkoihin hakutuloksissa, kannattaa pitää huoli, että sivustosi ja sen sisältö mukautuvat sujuvasti eri päätelaitteisiin.

Google onneksi ymmärtää sivustojen ylläpitäjien haasteet ja tarjoaakin mobiiliystävällisistä sivustoista sekä tietoa että myös työkaluja niiden kehittämiseen. Voit jopa tarkistaa miten mobiiliystävällinen oma verkkopalvelusi on. Se onnistuu täällä:
https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/get-started/

 

Lähde:
http://googlewebmastercentral.blogspot.fi/2015/02/finding-more-mobile-friendly-search.html

Ota yhteyttä, ehdota tapaamista tai pyydä tarjous.

Ota yhteyttä