“Love of knowledge, somewhat excessive” kuvaa hyvin Jussi Hattaraa

4.4.2018

Olen aina ollut läsnä somessa. Mutta vasta Poutapilvessä työskennellessäni innostuin keskustelemaan siellä. Sitten jäin koukkuun. Samalla vaihtuivat kanavat ja tapa toimia sosiaalisessa mediassa.

Somessa voi keskustella monenlaisten ihmisten kanssa ja monenlaisista aiheista

Kun on kiinnostunut vähän kaikesta, on välillä vaikea löytää ihmisiä, joiden kanssa keskustella. Somessa voin osallistua monenlaisiin keskusteluihin ja keskustella monenlaisten käyttäjien kanssa.

Löysin vähän aikaa sitten sanan, joka kuvaa mua aika hyvin. Epistemofiili. Se tarkoittaa, että on ehkä vähän liian kiinnostunut tietämään kaikesta. Love of knowledge, somewhat excessive.

Työssäni innostun, kun tulee jotain uutta, mitä joutuu pyörittelemään. Nyt yksi esimerkki on tietosuoja-asetus eli GDPR. Siihen liittyen pitää miettiä, miten ihmiset käyttävät sivuja ja minkälaista dataa käyttäjistä tallettuu.

Koulutukseltani olen tietotekniikkainsinööri. Opiskelin Turun Ammattikorkeakoulussa, jossa myös työskentelin kahdeksan vuotta ennen kuin tulin Poutapilveen. Siellä osallistuin tutkimus- ja kehityshankkeisiin. Tein verkkopalveluja ja niissä pyöriviä ohjelmistoja. Yhteen projektiin kuului maastoon asennettavien kamerajärjestelmien toteuttamista. Osa kameroista toimi veden alla. Tein myös vedenlaadun mittausten tietojen keruu- ja käsittelyjärjestelmän.

Näin integraatio kahden palvelun välille syntyy

Poutapilvessä päiväni alkavat aamupalaverilla. Sen jälkeen tarkistan palvelinraportit, asiakaspalvelutehtävät ja kiireelliset sähköpostit. Kehitän P4-järjestelmää ja palvelinympäristöjä. Lisäksi olen mukana erilaisissa projekteissa.

Tällä hetkellä teen Primus-integraatiota yhdelle asiakkaalle, jonka koulutustiedot pitää tuoda Primus-järjestelmästä verkkosivuille. Siinä on tekemistä, sillä data tulee Primuksesta vähän nurinkurisena ja epämääräisesti luokiteltuna.

Kotus.fi on yksi kiinnostavimpia projekteja, joissa olen ollut mukana. Heidän verkkopalvelussaan on melko kattava hakutoiminto, jota olin mukana tekemässä. Hakutuloksia piti saada tulemaan verkkopalveluun niin ulkoisista kuin sisäisistä palveluista. Ulkoisin palveluihin piti saada sellaiset rajapinnat, että niitä pystytään käyttämään. Haettavat tiedot piti myös luokitella, että hakutuloksista pystytään rakentamaan järkevän näköisiä kokonaisuuksia.

“Mun työ Poutapilvessä on sellaista, että mitä paremmin mun jutut toimii, sitä vähemmän niihin kiinnitetään huomioita.”

Olen aika pitkälti itse opiskellut ohjelmoija. Tällä hetkellä kiinnostaa oppia ohjelmistokehityksen teoriaa. Sen sijaan, että osaisin tehdä jotakin, haluaisin ymmärtää paremmin, miksi jotkut asiat tehdään niin kuin ne tehdään.

Mun työ Poutapilvessä on sellaista, että mitä paremmin mun jutut toimii, sitä vähemmän niihin kiinnitetään huomioita. Tai edes huomataan, että ne ovat olemassa.

Lyhyesti

Jussi Hattara tekee Poutapilvessä P4-julkaisujärjestelmän ja siihen liittyvien palvelinratkaisujen kehitystä ja ylläpitoa. Vapaa-ajallaan hän lukee muun muassa spekulatiivista fiktiota ja runoja, pelaa niin tietokoneella kuin ilman, sekä osallistuu aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Lue Jussin kirjoittama artikkeli:

Mitä tapahtuu kun avaat verkkosivun?

Ota yhteyttä, ehdota tapaamista tai pyydä tarjous.

Ota yhteyttä