Miltä virtuaalitodellisuus tuntuu? Entä mitä hyötyä on työkavereiden räjäyttelystä?

13.3.2018

Tuuli humisee korvissa. Ympärilläni on sinistä taivasta. Katson alas käsiini ja huomaan, että niissä on aika makean näköiset aseet. Kokeilen painaa toisen käden liipaisinta. Rakettiammus ampaisee liikkeelle sellaisella voimalla, että horjahdan.

Hetkinen. Mitä oikein tapahtuu? Tunnen lattian jalkojeni alla, mutta silmät kertovat, että leijun ilmassa. Aivoni, jotka aikaisemmin tänään pohtivat verkkopalveluratkaisuja, pähkäilevät nyt aivan erilaisia kysymyksiä. Mitä ihmettä todellisuudelle on tapahtunut?

Virtuaalitodellisuus vedättää aisteja

Todellisuus onkin vaihtunut virtuaalitodellisuuteen. En siis oikeasti leiju ilmassa, vaan seison virtuaalipelilasit päässä Cybernetin tiloissa Turun keskustassa.

Aistit kuitenkin kertovat jotain muuta. Varsinkin silloin, kun löydän ohjaimista napin, jolla pääsee liikkeelle. Singahdan ilmassa eteenpäin ja lennän kohti korkeuksia. Kokemus on päätä huimaava, ottaa mahasta ja pyörryttää.

Kauempana silmiini osuu toinen lentelijä: työkaveri, joka pelaa samaa peliä. Hänet pitää tietenkin jysäyttää taivaan tuuliin. Ajatus huvittaa, näinkö sitä työhyvinvointia edistetään?

Timanttista työtulosta ja muita hyötyjä

Työhyvinvointi koostuu monesta tekijästä. Työturvallisuuskeskuksen kehittämässä työhyvinvoinnin portaat -mallissa puhutaan viidestä eri tasosta. Portaat perustuvat psykologi Abraham Maslowin teoriaan ihmisen tarvehierarkiasta. Portaiden pohjalla on fysiologiset tarpeet, ja huipulla itsensä toteuttamisen tarve.

Kolmas porras liittyy ihmisen sosiaalisuuteen: ihmisen tarpeesta kiintymykseen, rakkauteen ja yhteenkuuluvuuteen. Iso osa elämämme ihmissuhteista muotoutuu työpaikalla. Näillä suhteilla on suora vaikutus työilmapiiriin ja jokaisen työntekijän työhyvinvointiin.

Työelämässä pääsee pitkälle asiantuntijuudella ja intohimoisella suhtautumisella työhönsä. Timanttisinta työtulosta tekevät kuitenkin ne, jotka mainittujen ominaisuuksien lisäksi tuntevat yhteenkuuluvuutta työkavereita kohtaan.

Miten ja miksi Poutapilvi rakentaa työhyvinvointia?

Työhyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden tärkeys ovat asiat, jotka mielestäni on Poutapilvessä tajuttu hyvin. Yhteisöllisyys ei synny itsestään odottelemalla, vaan sen eteen täytyy nähdä vaivaa.

Me Poutapilveläiset keksimme yhteistä puuhaa tasaisin väliajoin. Virtuaalipelaamisen lisäksi olemme esimerkiksi hiihtäneet yhdessä, naurettu teatterissa ja roikuttu puissa Flowparkissa.

Jaetut kokemukset ovat oiva pohja yhteisöllisyydelle. Vahvan yhteisöllisyyden ansiosta teemme parempaa työtä ja tulosta – eli työkavereiden virtuaaliräjäyttelyn hyödyt näkyvät myös Poutapilven asiakastyytyväisyydessä.

Jos et itse ole vielä käynyt kokeilemassa virtuaalipelaamista, käy nyt. Turkuun on avattu uusi www.cybernet.fi, jossa mekin siis kävimme. Ja käymme uudestaankin!

Ota yhteyttä, ehdota tapaamista tai pyydä tarjous.

Ota yhteyttä