Mitä tehdä, jos jaettu sivu näyttää Facebookissa hölmöltä?

30.6.2015

Kun verkkopalvelussa oleva sivu jaetaan Facebookissa, niin Facebook hakee jaettavan sivun metatiedot ja täydentää niitä tarvittaessa sivun rakenteesta löytyvillä tiedoilla. Näitä ovat sivun otsikon lisäksi kuva ja ote sivulla olevasta tekstistä.

Lopputulos ei aina näytä halutulta Facebookissa, eivätkä muutokset verkkopalvelussa heijastu automaattisesti Facebookin sivujakoihin. Tässä tapauksessa pitää käydä nollaamassa Facebookin välimuisti.

Tämän voit tehdä osoitteessa https://developers.facebook.com/tools/debug/ syöttämällä jaetun sivun osoite lomakkeelle ja klikkaamalla Debug -nappia. Facebook kertoo napin painamisen jälkeen, mitä heidän välimuistissaan on tallennettuna tarkastettavasta sivusta. Jos tiedot ei ole ajan tasalla, niin painamalla ”Fetch new scrape information” -nappia haetaan uudet tiedot verkkopalvelusta.

Jos teet uuden sivujaon Facebookin välimuistin tyhjentämisen jälkeen, niin päivitetyt tiedot ovat käytössä heti.

Uudet tekstit ja kuvat päivittyvät myös taannehtivasti vanhoihin sivujakoihin noin 30-60 min viiveellä. Eli jos joku muu on ehtinyt jakaa sivua, niin kaikki nämä korjaantuvat samalla kerralla.

Esimerkki sivujaon ongelmasta

Facebookin sivujaoissa eniten ongelmia aiheuttavat metakuvat. Kuva saattaa olla rajattu väärin tai se puuttuu kokonaan. Facebookin minimivaatimukset kuvakoolle on 200×200 pikseliä. Kuva voi olla myös suurempi, esim. 400×400 pikseliä, sillä Facebook skaalaa kuvan oikean kokoiseksi. Kuvat näytetään Facebookissa neliön muotoisina, joten kuvasuhteen on syytä olla 1:1. Jos kuvasuhde poikkeaa tästä, niin Facebook rajaa kuvasta ylimääräisen osion pois ja pyrkii keskittämään kuvan.

Facebookiin on jaettu Poutapilven sivu, mutta sivun tiedoista puuttuu kuva.

Metatietojen päivityksen jälkeen käytiin nollaamassa Facebookin välimuisti. Sivujako saa enemmän huomiota, kun kuva on elävöittämässä sitä.

Ota yhteyttä, ehdota tapaamista tai pyydä tarjous.

Ota yhteyttä